Inte precis tillräckligtGod morgon!

Sitter här i soffan och har precis käkat lite frukost och läst tidningen, aaa inte papperstidning såklart utan aftonbladet.se så att man kan kolla facebook och allt samtidigt. Annat vore väl bara slöseri med tid :)

Anyways så läste jag en artikel om våldtäkterna i Örebro och vad den där Niklas Eliasson möjligtvis kan tänkas få för straff. Det är väl ingen kul uppgift att vara hans försvarsadvokat precis, men över huvud taget är jag riktigt kluven till det här med försvarsadvokater över huvud taget i såna här fall. Jag hajar att dom måste finnas för att tala för personer som inte kan tala för sig själva osv. Men i det här fallet är det uppenbart vad killen har gjort, precis som i fallet Anders Eklund/Engla. Är det verkligen rätt att försöka mildra straffet för en sån person? Att försvara en sån person till slut? Att tycka synd om en sån person?

Kan man inte som försvarsadvokat bara ge upp och säga "Ja, han är ett stort rövhål och jag skulle inte vilja att min dotter träffade på honom på väg hem från krogen. Spärra in aset på livstid". Jag vet att det inte kan funka så men ändå. Jag skulle nog inte klara av att vakna upp på morgonen och vara typ Leif Silbersky.

Men det spelar egentligen ingen roll. För även om försvarsadvokaten skulle säga "ge honom värsta möjliga straff" så är värsta möjliga straff för 15 våldtäkter i sverige 14 års fängelse. Det är inte ens ett år för varje liv han försökt förstöra. För jag vill inte säga att man förstör någons liv genom att göra såna här saker, det är bara som att släcka allt hopp.

Det är sorgligt i alla fall att vi har så lite respekt för livet i sveriges rättssystem. Vi bor i ett bra land men som skulle kunna va så mycket bättre på just den här punkten.

Trist inlägg att börja dagen med "/


Niklas Eliasson gömd under en filt på väg till rätten i bil.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0